Konserter

Konsertdatoer slippes i puljer utover høsten

Fredag 24.9 kl. 11.30 Moss kirke

Østfold Strykekvartett Beethoven og Schostakovich Gratis lunsjkonsert 

Strykekvartetten er komponistenes hjertespråk.Beethoven (1770-1827) skrev 16 strykekvartetter.Shostakovitch (1906-1975) skrev 15.Østfold strykekvartett spiller 2 tidlige verk av disse gigantene Beethovens opus 18.no 4 i C-moll. Skrevet i Wien i 1800.Shostakovitch Strykekvartett no 1 i C dur , opus 49, skrevet i Leningrad i 1938.

Østfold strykekvartett består av Stepan Frolov, fiolin, Maria Sergejevna Dahl, fiolin, Helle Tennøe Andersen, bratsj og Liv Frengstad, cello. Østfold strykekvartett har medvirket ved Mozart-festivalen og Hovlandfestivalen i Fredrikstad og HøstRiss-festivalen arrangert av Ny Musikk Østfold. Kvartetten har urfremført verker av Erik Wøllo, Stian Omenås, Anniken Paulsen, Vidar Hansen m.fl. Kvartetten har turnert med sentrale verker i kvartettlitteraturen, blant annet «Jesu syv siste ord på korset» av Haydn, «Dissonanskvartetten» av Mozart, kvartett nr. 8 av Dvorak og Griegs mektige kvartett i g-moll. 

Tirsdag 5.10 kl. 19.30 Moss kirke

Myhren / Camara / Torget

Øyvonn Groven Myhren (vokal, norsk lyre) Sidiki Camara (vokal, n´goni, balafon, perkusjon) Olav Torget  (el.barytongitar, konting)

Myhren, Camara og Torget møttes i over ett år og bare spilte, sang og improviserte sammen. Samarbeidet var veldig givende for alle tre, og resulterte i en innspilling som kommer på OK World i høst..

Det de har til felles er et forhold til tradisjonsmusikk, selv om det arter seg veldig ulikt. Øyonn er vokst opp med folkemusikken, og Sidiki har gjort det samme selv om han ikke er griot. Olav har spilt afrikansk musikk i over 25 år, men kom inn i det fra en annen kant, og fra en annen kultur. Felles har de også at de har samarbeidet mye med musikere fra andre sjangre. Tekstene er en nydelig miks av Sidikis maliske "visdomsord" og norske tradisjonelle gåter (Øyonn).

Fredag 22.10 kl. 19.30 Moss kirke

Beate Lech m/ band, religiøse folketoner, kvinner og Jazz på Svenska

Beate S. Lech (vokal) David Wallumrød (hammond/tangenter) Erlend Slettevoll (piano) Marius Reksjø (bass) Børre Flyen (trommer) Anders Aasebøe (lydmann). 

Jazzgruppa Beady Belles frontfigur Beate S. Lech har arvet en lidenskap for salmer og religiøse folketoner. Men hun synes det er en mannsdominert arena. I hvert fall når det gjelder dikterne.

Hvis man undersøker hvor mange prosent kvinner som står bak tekstene til våre kjente og kjære religiøse folketoner, kan man telle dem på mindre enn en finger. Dette ville Beate gjøre noe med. Hun gikk til tre kvinnelige lyrikere og ba om hjelp til å få skrevet nye tekster på nynorsk til gamle melodier som hun elsker, og resultatet er platen "Min song og hjarteskatt" på Kirkelig kulturverksted som har 10års jubileum i år. her for å begynne å skrive. Ex ea commodi consequatur quis autem vel eum iure.