"Min song og hjarteskatt"

Beate Lech

Fredag 22. oktober kl. 19.30 i Moss kirke

Neste konserter:

Østfold strykekvartett

Fredag 24 september kl. 11.30 i Moss kirke

Østfold Strykekvartett                                      Beethoven og Schostakovich                                Gratis lunsjkonsert 

Strykekvartetten er komponistenes hjertespråk.Beethoven (1770-1827) skrev 16 strykekvartetter.Shostakovitch (1906-1975) skrev 15.Østfold strykekvartett spiller 2 tidlige verk av disse gigantene Beethovens opus 18.no 4 i C-moll. Skrevet i Wien i 1800.Shostakovitch Strykekvartett no 1 i C dur , opus 49, skrevet i Leningrad i 1938.

Østfold strykekvartett består av Stepan Frolov, fiolin, Maria Sergejevna Dahl, fiolin, Helle Tennøe Andersen, bratsj og Liv Frengstad, cello. Østfold strykekvartett har medvirket ved Mozart-festivalen og Hovlandfestivalen i Fredrikstad og HøstRiss-festivalen arrangert av Ny Musikk Østfold. Kvartetten har urfremført verker av Erik Wøllo, Stian Omenås, Anniken Paulsen, Vidar Hansen m.fl. Kvartetten har turnert med sentrale verker i kvartettlitteraturen, blant annet «Jesu syv siste ord på korset» av Haydn, «Dissonanskvartetten» av Mozart, kvartett nr. 8 av Dvorak og Griegs mektige kvartett i g-moll. 

Myhren / Camara / Torget

Tirsdag 5 oktober kl. 19.30 i Moss kirke

Øyvonn Groven Myhren- vokal, norsk lyre                Sidiki Camara- vokal, n´goni, balafon, perkusjon      Olav Torget - el.barytongitar, konting

Myhren, Camara og Torget møttes i over ett år og bare spilte, sang og improviserte sammen. Samarbeidet var veldig givende for alle tre, og resulterte i en innspilling som kommer på OK World i høst..

Det de har til felles er et forhold til tradisjonsmusikk, selv om det arter seg veldig ulikt. Øyonn er vokst opp med folkemusikken, og Sidiki har gjort det samme selv om han ikke er griot. Olav har spilt afrikansk musikk i over 25 år, men kom inn i det fra en annen kant, og fra en annen kultur. Felles har de også at de har samarbeidet mye med musikere fra andre sjangre. Tekstene er en nydelig miks av Sidikis maliske "visdomsord" og norske tradisjonelle gåter (Øyonn).

Beate Lech m/band

Fredag 22 oktober kl 19.30 i Moss kirke

Beate Lech m/ band, religiøse folketoner, kvinner og Jazz på Svenska

Jazzgruppa Beady Belles frontfigur Beate S. Lech har arvet en lidenskap for salmer og religiøse folketoner. Men hun synes det er en mannsdominert arena. I hvert fall når det gjelder dikterne.

Hvis man undersøker hvor mange prosent kvinner som står bak tekstene til våre kjente og kjære religiøse folketoner, kan man telle dem på mindre enn en finger. Dette ville Beate gjøre noe med. Hun gikk til tre kvinnelige lyrikere og ba om hjelp til å få skrevet nye tekster på nynorsk til gamle melodier som hun elsker, og resultatet er platen "Min song og hjarteskatt" på Kirkelig kulturverksted som har 10års jubileum i år.

Kontaktinfo og lenke til Arenas facebookside:

Arena, Moss kirke- og kultursenter

Kirkegt 19, Moss

(+47) 48192659 

tor.sorby@kirkenimoss.no