Barokkanerne med Kati Debretzeni

10.09.2024

Bare Bach

Barokkanerne med Kati Debretzeni 

Tirsdag 10. september kl. 19.30 i Moss kirke

Kjøp billetter HER

Bare Bach

-Konsert, sinfonia concertante, trio og symfoni fra familien Bach

Når Barokkanerne setter sammen et helt program med instrumentalmusikk fra komponistfamilen Bach er det mye å velge mellom. Egentlig var Bach-familien et dynasti av komponister som spenner over mer enn 250 år i musikkhistorien. På denne konserten tar vi for oss av Johann Sebastian Bachs og to av hans sønners rikholdige verkkatalog. Det er tusenvis av komposisjoner å velge mellom og stor variasjon i stil og besetning. På vår meny står en berømt Brandenburgerkonsert, en førklassisk Sinfonia Concertante som kombinerer en konsert og en symfoni, en elegant triosonate og en førklassisk symfoni som peker framover mot Mozart.

Konsertmester Kati Debretzeni har ledet Barokkanerne siden 2008 og er til daglig konsertmester hos English Baroque soloists og i Opplysningstidens Orkester (OAE). Bach er en av hennes store spesialiteter og vi tror dette kan bli en knallkonsert med stor variasjon i programmet.

Program:

Johann Sebastian Bach (1685-1750): Brandenburgkonsert no.5 I D-dur, BWV 1050 for fiolin, fløyte, strykere og basso continuo: Allegro – Affetuoso – Allegro

Johann Christian Bach (1735-1782): Sinfonia Concertante I A-dur for fiolin, cello, strykere og orkester, W.C 34: Andante di molto – Rondeau allegro assai

Pause

Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788): Triosonate for fiolin, fløyte og basso continuo i G-dur, wq 150: Allegro – Adagio – Allegro

Johann Christian Bach (1735-1782): Symfoni i g-moll op.6 nr 6: Allegro – Andante piu tosto – Allegro molto

Barokkanerne, med sin nye kunstneriske leder luttenisten Jadran Duncumb, er en av hovedpilarene i det norske tidligmusikkmiljøet. I 2018 fusjonerte ensemblet med Norsk Barokkorkester. Begge ensemblene ble grunnlagt på slutten av 1980-tallet som de aller første selvstendige profesjonelle barokkorkestrene på originalinstrumenter i Skandinavia. Siden 2020 har Barokkanernes vokalensemble kommet til som en betydelig del av ensemblets kunstneriske profil som nå dekker et rikholdig repertoar fra 1600 til tidlig 1800-tall.

Barokkanerne har de siste årene opptrådt ved Tage Alte Musik Regensburg, Stockholm Early Music Festival, Helsinki Early Music Festival, Georgian Concert Society Edinburg og Nordic Lights Festival i Berlin. I Norge har ensemblet, ved siden av å ha sin egen konsertserie i Oslo med festivalen Oslo Early som en viktig arena, gjestet Olavsfest, Festspillene i Nord-Norge, Oslo Kammermusikkfestival og Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival. I 2024 spiller ensemblet under Glogerfestspillene på Kongsberg og Festspillene i Bergen.

Barokkanerne har gjort flere produksjoner for NRK radio og TV og gitt ut fem CD-produksjoner: Bellezza Crudel Vivaldi-kantater med sopranen Tone Wik (2L), Empfindsamkeit med symfonier og konserter av Carl Philipp Emanuel Bach, Totally Telemann med orkestermusikk av Georg Philipp

Telemann, Recordare Venezia med blokkfløytevirtuosen Ingeborg Christophersen og Er heißet Wunderbar! - advents- og julekantater av Johann Sebastian Bach og hans samtidige.

Kati Debretzeni ble født i Transilvania, men utvandret til Israel som 15-åring. I 2000 ble hun utnevnt som konsertmester i English Baroque Soloists, og man kan høre henne spille i flere av John Eliot Gardiners CD-utgivelser fra hans Bach Cantata Pilgrimage. I 2008 overtok hun konsertmesterstillingen i Orchestra of the Age of Enlightenment og har siden jobbet med blant andre Ivan Fischer, Roger Norrington, Robin Ticciati og Trevor Pinnock. Kati har gjort mange kammermusikkinnspillinger med Florilegium (Chanel Classics), Ricordo (Linn Records) og Trio Goya (Chandos). Hun medvirker som solist i to versjoner av Bachs Brandenburgerkonserter: med The European Brandenburg Ensemble under ledelse av Trevor Pinnock (Gramophone Award 2007) og i English Baroque Soloists live-innspilling fra 2008. Hun har ledet ulike ensembler i Israel, Polen, Norge, på Island og i Storbritannia, og hun underviser barokkfiolin ved det Kongelige Konservatoriet i Haag. I mange år har hun hatt en nær tilknytning til Barokkanerne og har ledet ensemblet i enn rekke produksjoner og flere cd-innspillinger.