Fredskonsert & Fredstale med Kristin Asbjørnsen og Raymond Johansen

14.08.2024

Fredskonsert & Fredstale 

14. august NB! kl. 18.14 - Moss kirke

Kristin Asbjørnsen m/ band

Fredstale ved generalsekretær i Norsk Folkehjelp:

Raymond Johansen 

Kjøp billetter HER

Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen 

Raymond Johansen startet som generalsekretær i Norsk Folkehjelp i januar 2024. Johansen har tidligere vært generalsekretær i Flyktningrådet og jobbet som statssekretær i UD med ansvar for blant annet Midtøsten. Han har bred erfaring gjennom disse posisjonene fra internasjonalt arbeid,  samt ledelse- organisasjonserfaring også fra sin lange politiske karriere, ikke minst under pandemitiden med krisehåndtering og beredskap som byrådsleder i Oslo.

Kristin Asbjørnsen er en av de mest originale og kritikerroste stemmer i norsk musikk gjennom de siste 30 år. Hennes kunstneriske uttrykk har høstet overveldende respons, gjennom en rekke albumutgivelser og mangeårig internasjonal konsertvirksomhet. De nye norske sangene fra kommende album har allerede høstet mange lovord, deler av materialet ble først fremført under Kristins bestillingsverk for Cosmopolite Scene 2022. Albumet markerer Kristins første utgivelse på Kirkelig Kulturverksted. All tekst og musikk er av Kristin Asbjørnsen.

Godt å komme hjem er første låt fra Kristin Asbjørnsens kommende album Hjemveier, som utgis 7.juni av Kirkelig Kulturverksted. Endelig gjør Kristin sine egne norskspråklige sanger tilgjengelig og åpner samtidig et nytt terreng i sitt mangefasetterte musikkunivers. Godt å komme hjem er en vise som gynger av gårde, båret av et band som spiller deilig mykt og løftende i en groove som bla er inspirert av vestafrikansk musikk. Sangen er som en fornemmelse om samhørighet og hjemkomst, båret frem av det spesielle nærværet i Kristins sang.

Kristin Asbjørnsen m/ band:
Olav Torget – gitarer
Eivind Aarset – gitarer
Anders Engen – piano/perc
Monica Ifejilika – vokal
Asle Karstad – lyd
Eivind Hermann – lys design / video

Fredstale: TBA

Christian Frederik-dagene

Christian Frederik-dagene har siden oppstarten i 2010 etablert seg som årlige festdager i Moss med forankring i Nordisk fredshistorie. Moss er stolt av sin historiske arv og hvert år feirer byen Christian Frederik og Mossekonvensjonen. I august inviteres det nok en gang til folkefest i byens gater og steder med et variert program under de faste kategoriene historie, scene, fredsleker og folkefest. Christian Frederik-dagene er et samarbeid mellom Moss kommune, næringsliv, kulturinstitusjoner og organisasjoner i Moss.