Hanna Paulsberg Concept & Elin Rosseland

14.11.2023
 Foto: Anne Valeur
Foto: Anne Valeur

Hanna Paulsberg Concept & Elin Rosseland

Tirsdag 14. november kl. 19.30 i Moss kirke

Kjøp billetter HER 

NB! Spesialpris for medlemmer i Moss Jazzklubb!

Hanna Paulsberg har stilt seg i en saksofontradisjon som ble bygget av de store. Både John Coltrane, Wayne Shorter og Joe Henderson har blitt nevnt i omtaler av henne. Poenget med Paulsberg er imidlertid den måten hun anvender tradisjonen på og hvordan hun byr den opp til ny dans.
                                                                          - Jazz i Norge

Looking forward to record their fifth album – with award winning singer Elin Rosseland

Med sitt genuine og varme uttrykk har Hanna Paulsberg det siste tiåret markert seg som en viktig stemme på den norske jazzscenen. Bredden er det heller ingenting å si på. Fra fenomenet GURLS som hun er initiativtaker og låtskriver for, til kvartetten Flukten, hvor uttrykket spenner fra frijazz til folkemusikk, samt Dexter Gordon-hyllest med Karin Krog og et tosifret antall prosjekter med Trondheim jazzorkester. Hennes musikalske hjertebarn har likevel alltid vært Hanna Paulsberg Concept.

Selv om Hanna Paulsberg Concept er en kvartett, og stort sett har vært en kvartett helt siden de var Paulsbergs eksamensband tilbake i 2011, liker de å av og til utvide laget med musikere de setter ekstra stor pris på. Når deres femte plate skal spilles inn i november, har de derfor invitert med seg vokalist Elin Rosseland. Hanna Paulsberg har hatt et forhold til Elin Rosseland hele livet, mye på grunn av at faren hennes spilte sammen med Rosseland på åtti-tallet, i bandet Kix, og fortalte Hanna historier og viste henne opptak fra konserter. Det har lenge vært en drøm for Paulsberg å få gjort et prosjekt med Elin og egenkomponert musikk, og nå skjer det.

Elin Rosseland – vokal // Hanna Paulsberg – saksofon // Oscar Grönberg – piano // Trygve Fiske – bass // Hans Hulbækmo – trommer

Den høythengende Buddy-prisen ble i år tildelt Elin Rosseland

Årets Buddy tildeles en utøver, komponist og tekstforfatter som i kraft av sitt kunstneriske virke har inspirert generasjoner av musikere i Norge. Som komponist er årets Buddy-mottaker alltid på vei videre, og har en organisk måte å kombinere tekst, musikk og stemmebruk på. Hun har et tonespråk som er gjenkjennbart, med en personlig signatur, som overrasker og fornyer. På en unik måte kombinerer hun letthet, eleganse og inderlighet i det vokale, med kompleksitet i det melodiske og harmoniske. Hun bruker gjerne norske tekster, enten egne eller andres, ofte underfundige og åpne, og evner å være en stor og tydelig låt- og tekstformidler, samt å jobbe mer instrumentelt med stemmen. I videreutviklingen av improvisatoriske vokabular for sangere, har årets Buddy-mottaker vært en foregangsfigur, både melodisk, sonisk og idemessig. Hun eksperimenterer formmessig med kortere og lengre friimproviserte strekk, og har også vært en pioner innenfor bruk av elektronikk.

Elin Rosseland og Johannes Eick
Elin Rosseland og Johannes Eick
Hanna Paulsberg Concept
Hanna Paulsberg Concept