Mellomrommet - Helaften med Tania Michelet og gjester

25.11.2023

Mellomrommet - et nytt konsept for opplevelse og refleksjon

Et møte med Tania Michelet og gjester

Lørdag 25 november kl 17-21 i Moss kirke

Kjøp billetter HER

En kreativ møteplass - mellom en forfatter og foredragsholder, en norsk og en svensk artist, en statsforvalter og tidligere kulturminister, og en lærer, scenekunstner og forfatter.


Mellomrommet – et sted ALT kan skje, og ALT kobles sammen

Mellomrommet - det store mellomrommet mellom det livet fylles av - og hvor musikk og andre kunstuttrykk og impulser bringes til torgs – for å gi oss et refleksjonsrom og et opplevelsesrom for det livet fører med seg i møte med oppbrudd, sorg og sykdom - og hva som kan anspore til å komme videre.

Det starter med Vorspiel med åpen kafé, mingling, og introduksjoner for kveldens program - og fortsetter med musikk og verbale innslag - og imellom er det sosiale hvilepauser for påfyll av noe for magen og noe for ganen.

Nye podcast om Mellomrommet med Tania og aktuelle gjester:

Tania Michelet


Forfatteren Tania Michelet utga høsten 2020 den kritikerroste boken «Min egen vei – fra Mao til Gud», 12 år etter at hun debuterte med romanen «Afrika er ikke for alle». Hun er eldste datter til en av Norges mest anerkjente forfattere, Jon Michelet. Tania er en populære foredragsholder/kåsør hvor tema spenner fra hennes mange år bosatt i Zambia til den gripende livslange reisen som hun beskriver i sin siste bokutgivelse.

Året etter at Tania, og hennes tre yngre halvsøstre, mistet sin kjære pappa, omtalte hun seg selv som «skapkristen i 49 år» i forbindelse med at hun valgte å la seg døpe som voksen i Moss kirke – og høsten 2019 ble hun valgt inn i Menighetsrådet der og som 1.vara i Borg bispedømme. Det ble en sensasjon i kristen- Norge og noe som har blitt behørig omtalt i media i ettertid. Dåp ble igjen blitt satt på kartet, og flere steder har både dåp og voksendåp tatt seg opp. Hør Tania snakke om dåpen og reaksjonene.

Ett av hennes foredrag er en rørende fortelling om en uvanlig oppvekst med en fantastisk, muligens kristen far som hun hadde en veldig sterk forbindelse med ettersom moren døde tragisk og tidlig. En historie om å vokse opp med «rettroende», og så bryte ut og finne sin egen vei. En fortelling om styrke til å ta egne valg, om tro og tilgivelse, mirakler, kjærlighet og sorg.

Tania Michelet

Har bodd i Afrika i nærmere seks år, over to perioder. Hun var bl.a. ansatt ved den norske ambassaden i Lusaka. Allsidige Tania, som er utdannet cand. philol. i litteraturvitenskap fra UiO, tok under oppholdet i Zambia flysertifikat!
Jon Michelets seks utgivelser om En sjøens helt, fra 2012 til 2018, kompletterte hans forfatterskap. Etter Jons bortgang har Tania engasjert seg for dem som var sjøens helter; krigsseilerne.

Høsten 2023 er Tania Michelet klar med en ny bokutgivelse.

Les mer i NRK-artikkelen 49 år som «skapkristen»

I serien Plussprat får Egil Svartdahl besøk en rekke forskjellige mennesker, som alle har noe til felles, de har en sterk historie knyttet til sin tro eller sitt syn på det å tro. Her får du høre interessante samtaler om livet - historier som kanskje ikke kommer like tydelig frem i media. I denne episoden er det Tania Michelet som er gjest.

23 februar 2019 var Tania Michelet gjest i NRKs lørdagsrevyen. Trykk på bildet av Tania ved lysgloben for å se:

Bokbad i Moss kirke
Bokbad i Moss kirke

Det er i det hele tatt få medieflater, aviser, magasiner, kirker, misjonshus, bedehus, bokbad og festivaler hun ikke har vært innom disse årene. En svingom innom "TårnPådden" ble det også dagen før bokbadet i Moss kirke høsten 2020:

Marianne Antonsen & Peter Hallström

Marianne Antonsen – om livet, sangen og engasjementet

Siden slutten av 1980-tallet har Marianne Antonsen gledet utrolig mange med en rekke forestillinger og konserter, lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Marianne har markert seg sterkt i flere lederverv i musikkbransjen. I dag gløder hun som tillitsvalgt i kirken, og hun stiller også som Aps kandidat til kommunestyret. – Jeg brenner for et samfunn der det er plass til alle. Vi må bistå de som skaper, og vi må dele det som skapes, sier Marianne.

I 2017 holdt hun konserten «Soulful Christmas» i Østre Fredrikstad kirke og trodde at det var hennes farvel til publikum. En krevende hjernesvulstoperasjon ventet, og hun fryktet at hun ikke ville bli eldre enn 47 år.

Operasjonen var vellykket, og i et 50 års-intervju med Fredrikstad Blad tre år senere sa hun: – Jeg skal synge til jeg blir 80 år, eller så lenge jeg lever.

Slik skrives det for et arrangement på Litteraturhuset i Fredrikstad som skal være i september i år!

Jag brukar bli beskriven som en doldis utanför musikbranschen. Det stämmer att det främst är mina sånger jag vill ska nå ut till människor. Tre av mina låtar har tagit sig in i den svenska folksjälen. Numera har jag insett att mitt eget artisteri också är ett viktigt sätt att beröra människor med min musik.

Håll mitt hjärta är idag enligt Fonus den mest spelade låten på svenska begravningar. En av Sveriges största radiokanaler Mix Megapol listar 2019 Kärleksvisan som den andra mest älskade kärlekssången. Tidningen Metro listade 2017 låten som en av de tio mest spelade på svenska bröllop. Låten Viskar en bön spelas överallt i juletid. Ytterligare en, I remember love, blev Sarah Dawn Finers genombrottslåt 2007.

Som låtskrivare, musiker eller körsångare har jag samarbetat med Peter LeMarc, Sarah Dawn Finer, Björn Skifs, Lisa Nilsson, Mauro Scocco, Per-Erik Hallin, Carola och otaliga andra artister. I Norge där jag idag arbetar allt oftare samarbetar jag med till exempel Hanne Krogh, Marianne Antonsen, Trygve Skau mfl.

- Peter Hallstrøm

Samtalegjester i Mellomrommet:

Marianne Antonsen // Valgerd Svarstad Haugland // Marianne Behn

Tania har samlet noen samtalepartnere som hun kjenner sterk tilknytning til - og alle med ulike historier som har gitt innsikt i møter med livets store utfordringer. I to ulike presentasjoner får vi del i noe av dette. Marianne Behns podcast "Den gyldne tråden" som tar gjestene Kåre Conradi og Heine Totland med inn i livets store spørsmål, og Valgerd Svarstad Hauglands refleksjon i "Sommer i P2" om hva som har formet henne til en sterk meningsbærer.

"Den gyldne tråden"

Med Marianne Behn og Eirik Solum

Hva er er de bærende verdiene i livet? Hvordan finner vi tilbake til «den gyldne tråden» i livet da vi møter motstand? Hva gir inspirasjon og livsglede? Dette er noen av hovedtemaene i denne podcasten. I hver utgave kommer vi inn på fire sentrale temaer:

Finnes det noen gylden tråd i livet? Hva inspirerer deg og får deg til å føle at du lever? Har du hatt noen avgjørende vendepunkter i livet? Finnes den en intelligens bakenfor tilfeldighetene i livet?

Marianne og Eirik møtes i samtale om disse temaene, med inviterte gjester.

- Ei kvinne ba om møte med meg. Ho hadde hatt vonde opplevingar av seksuell karakter. Tidlegare KrF-leiar Valgerd Svarstad Haugland fortel om den sommaren ho valde å stå på kvinnas side og etter kvart mista tilliten i partiet og gjekk av. Og ho spør seg sjølv om kva som har forma henne til ei sterk meiningsberar.

Trykk på bildet for å høre!