Kilde møter Gong i Moss kirke -To meditative prosjekter smelter sammen til ett.

26.04.2024

Kilde møter gong i Moss kirke      fredag 26. april fra kl 1800 - 19.45

Kristin Skaare - flygel 

Haarpreet Bansal - fiolin

Renée Mari Jakobsen - yoga og gong

Kjøp billetter HER

Du kommer inn i et vakkert rom, finner din plass, får lande i pusten, blir tatt gjennom 2 helt myke yogaøvelser, og ledet inn i hvile. Der får du ta imot tonene til Kristin på flygel og Haarpreet på fele. Et magisk, mystisk rom av lyder, med en nedtonet klang som berører nervebanene. Gongen kommer og fordyper hvilen din. I stillheten mellom lydene finner du kanskje også veien inn til ditt eget hellige rom. Til slutt integrerer du noen minutter i stillhet, før du mykt blir vekket av kvitrende koshiklokker og blir invitert tilbake.

Vi håper og tror at dette vil bringe meditative, drømmende, forløsende tilstander, og dyp, regenererende hvile, eller om du rett og slett bare vil lande og lytte til musikken - du bestemmer! Hjertelig velkommen skal du være!

"Det var en fantastisk og sjeldent positiv opplevelse med vakker musikk og god stemning! Spesielt flott å kunne legge seg ned i kirken og lytte med hele kroppen!"

"En fantastisk opplevelse å reise i sinnet i et hellig rom."

"Ro, veldig interessant å benytte kirkerommet på en slik måte, meditativt og nydelig musikk."

"Vakker og meditativ musikk som gjorde det mulig å senke skuldrene og finne ro etter en lang arbeidsuke."

"En oase, absolutt uten krav til noe som helst. Bare være."

- Deltagere på Kilde

Lytt til Podcast med Kristin og Renée

Renée Mari Jakobsen og gong

Renée er yogalærer- og terapeut, psykodramaterapeut og gongterapeut. Gong er et urinstrument som kan hjelpe deg å slippe stress, rense kroppen og gi dyp, regenererende hvile. En motsats til vår avhengighet til overdreven travelhet og fight and flight. Vibrasjonene fra gongen har en egen evne til å ta deg spontant inn i en meditativ tilstand, og du som vanligvis ikke klarer å slappe av kan finne på å sove deg gjennom en massiv vegg av lyd. Etterpå føler mange seg fornyet og løftet. Sommeren 2022 startet Renée opp med gongbad i Moss kirke og det har siden vært en månedlig seanse som har blitt mer og mer populær.


Kristin Skaare og Kilde

Kristin Skaare er en norsk musiker og komponist med en imponerende portefølje. Om du ikke kjenner henne ved navn, så har du helt sikkert hørt noen av hennes produksjoner. Hun har samarbeidet med en rekke kjente artister som; Mari Boine, Anne Grete Preus, Kari Bremnes og Frode Alnæs, for å nevne noen.

Siden 2016 har hun også turnert kirker i Oslo med prosjektet Kilde - også kaldt musikkmeditasjon. Kristin bruker sine innsikter fra undervisning i meditasjon siden 90-tallet, i det kontemplative musikkfeltet. Du får ikke bølgeskvulp eller feelgood-synther, men musikk på høyeste musikalsk nivå - uten at det krever noe av deg som lytter. Enkelt, men aldri banalt. Bare ubeskrivelig vakker, nedtonet, katarsisk flygelmusikk som gjerne kan inntas liggende på en matte. Bli bedre kjent med Kristin HER.

Haarpreet Bansal

Kristin har samarbeidet med forskjellige musikere gjennom "Kilde" og denne gangen blir vi joinet av selveste Harpreet Bansal, som mange har opplevd med Karpe i Spektrum. I Moss kirke blir det ikke like omfattende scene-rigg når Kilde møter Gong, her blir pyro-show erstattet av t-lys og indre magi. Aftenposten skriver: "Hver gang Harpreet Bansal åpner fiolinkassen og ser ned på det mer enn 300 år gamle instrumentet, melder gåsehuden sin ankomst." I møtet mellom Kristin og Harpreet oppstår det en vakker feminin kraft, - himmelsk, lyrisk - og mystisk! De tør å la det være stille, nordisk og indisk tradisjon skinner gjennom i deres inderlige toner, en dyp samklang oppstår. Kristin sier: Det føles alltid nytt og fullstendig tilstede her og nå, når vi spiller sammen, jeg elsker å utforske rommene som oppstår mellom oss! Les mer om Haarpreet.