10.02.2023

Rom for håp & Fredsappell ved historiker Åsmund Svendsen og Lunsjkonsert med Stian Carstensen

Kryssover Jazzfest Moss Fredag 10. februar kl.11.30 - GRATIS

Stian Carstensen er en av verdens fremste mulitinstrumentalister. Han trakterer bl.a trekkspill, gitar, banjo, sekkepipe, bulgarsk fløyte, pedal steel gitar, fiolin og leirgjøk.

Stian er fra Eidsvoll hvor han kommer fra en familie med 5 generasjoner trekkspillerepå begge sider.

Han er kanskje mest fra bandet Farmers Market, men har også markert seg som soloartist, solist og konferansier.

Stians repertoar består av en miks av hjemmelagede og importerte musikalske elementer med hovedvekt på jazz, balkansk folkemusikk, bluegrass, country, og klassisk musikk. Han går heller ikke avveien for å hamre sammen humoristiske viser gjerne på eidsvollsdialekt ,og praktiserer improvisert verbalhumor av ypperste merke på scenen. Musikalsk brådiktning over forslag fra publikum er et varemerke.

Stian har gjennom tiden samarbeidet med folk som Elias Akselsen, Jerry Douglas, Michael Brecker, Arve Tellefsen, Mike Patton, Wenche Myhre, Jacob Collier, Arve Henriksen, Anne Sofie von Otter,Øystein Sunde,Mathias Eick Alf Cranner, Lars Saabye Christensen og med orkestre i inn og utland og har mottatt to spellemannpriser, og Telenors kulturstipend for grenseløs kommunikasjon.

Av kuriøse faktaopplysninger kan det nevnes at han har vært på hitlistene i Azerbaijan, blitt drapstruet på scenen i Kazakstan og har mottatt dødsstrusler i brevsform etter å ha skrevet tekst og musikk til ny nasjonalsang for Norge på oppdrag fra NRK.

Lytt til Drivkraft på NRK P2 med intervju av Stian Carstensen HER

Åsmund Svendsen er en norsk historiker bosatt i Moss. Svendsen ble cand.philol fra Universitetet i Oslo i 1997, på en avhandling om norsk historieskriving og nasjonalisme i 1880-årene. Svendsen har arbeidet med historiografi, og bidratt med artikler i Norsk biografisk leksikon, blant annet om Halvdan Koht.