Mellomrommet - Helaften med fotograf Morten Krogvold og gjester

04.02.2023

Mellomrommet - et nytt konsept

Ansikt til ansikt med Morten Krogvold og gjester

Lørdag 4 februar kl 17-21 i Moss kirke

Kjøp billetter HER

  • Morten Krogvold guider inn i sin fotokunst
  • Jon Roar Bjørkvold i samtale med Morten Krogvold om "Det musiske mennesket"
  • Ketil Bjørnstad i musikalsk dialog med Edvard Munch

Mellomrommet - det store mellomrommet mellom musikk og andre kunstuttrykk bringes til torgs og inn i rommet. Vi har invitert fotograf Morten Krogvold til å fylle rommet med sine bilder, musikalske og verbale gjester - en helaften i Moss kirke.

Det starter med Vorspiel, åpen kafé, mingling, og introduksjoner for kveldens program - og fortsetter med Tre Akter med musikk, bilder, samtaler og verbale innslag - og imellom aktene er det pauser for påfyll av noe for magen og noe for ganen. 

Lytt til NRK P2 sitt program Drivkraft med Morten Krogvold HER

Jeg tar bilder jeg liker, og jeg tar dem for meg selv. Jeg er overbevist om at vi alle er en del av et menneskelig fellesskap - jeg fotograferer for den delen av meg selv som også er en del av andre

- Morten Krogvold

Morten Krogvold

"Jeg tar bilder jeg liker, og jeg tar dem for meg selv. Jeg er overbevist om at vi alle er en del av et menneskelig fellesskap - jeg fotograferer for den delen av meg selv som også er en del av andre.

Fotografi er å vise tid. Et fotografi er det eneste som er igjen etter oss når vi er borte. Å skape et fotografi er å knytte en forbindelse til et annet menneskes dødelighet, sårbarhet og ubestandighet. Nettopp ved å isolere og fryse øyeblikket blir fotografiet vitne til tidens ubønnhørlige gang.

Jeg forsøker å fotografere min egen livserfaring. For meg er ikke poenget hvor «attraktivt» motivet er, men hvordan det avsløres av lyset. Et fotografi skal ikke være en avbildning av motivet, men fremkalle en følelsesmessig reaksjon i betrakteren.

Portretter

Et godt portrett skildrer et møte mellom to krefter. Spenningen jeg opplever under en portrettfotografering kan ikke sammenlignes med noe annet.

Stille lys

Tid er det sentrale tema i mine fotografier. Jeg er opptatt av å fotografere det evigvarende, ikke det moderne eller tidsriktige."