Skapelsen av Haydn - Søndag 30. april kl. 19.00

30.04.2023

Moss kammerkor

Barokkanerne 

Ditte Marie Bræin

| SOPRAN

Eirik Grøtvedt

| TENOR

Halvor Festervoll Melien

| BASS

DIRIGENT

Kjetil Ertresvåg

Søndag 30. april kl. 19.00 i Moss kirke

Kjøp billetter HER

Det er kanskje vanskelig å tro det, men igjen er det vår, og da skal et av oratoriesjangerens fineste, mest livsbejaende, blomstrende og bejublede verker, Joseph Haydns Skapelsen, oppføres i Moss kirke! 

Igjen er det Moss kammerkor som er både arrangør og sentral aktør. Og så kan man altså få oppleve det unike Oslobaserte orkesteret Barokkanerne, ved denne anledning med full symfonisk besetning, bestående av 32 musikere, spille på helt og holdent instrumenter, som enten er fra Haydns tid, eller er nøyaktige kopier av slike – m.a.o. det som kalles originalinstrumenter. 3 sangsolister utvalgt fra øverste hylle blir også å høre.  

Haydns mesterlige og gjennominspirerte oratorium fra 1798 beskriver og hyller jordens skapelse slik den skildres i Bibelen og i John Miltons episke dikt Paradise Lost. Haydn ble inspirert til å komponere verket etter en tur til England hvor han hørte framføringer av Händels populære verker – bl.a. Messias.

Man kan trygt slå fast at Skapelsen står støtt på egne bein ved siden av dette, oratoriesjangerens mest berømte verk. Søndag kveld kl.1900 den 30. april, altså - kvelden som svenskene feirer så stort som Valborgsafton, da våren feires og hylles, kvelden før 1.mai. 

Hvilken fantastisk feiring av våren blir ikke dette - hvilken unik begivenhet å se fram til!

Hør en podprat med kantor og dirigent Kjetil Ertresvåg : Midt i snøværet forberedes en vårlig hyllest til Skapelsen av Haydn - et mirakel av et oratorium - kantor Kjetil har alt i sin hule hånd med solister, kor og orkester søndag 30.april.