Slippkonsert av Håkon Paulsbergs 5 soloalbum Tirsdag 25. april kl. 19.30 i Moss kirke

25.04.2023

Slippkonsert 

Håkon Paulsbergs femte soloalbum 

Tirsdag 25. april kl. 19.30 i Moss kirke

Kjøp billetter HER


Nytt album «Sambaliten» slippes i april

Sanger av Cornelis Vreeswijk, Vidar Sandbeck, Alf Prøysen og Jimmy Webb.


Freddy Holm - strenger, Terje Norum - tangenter, Anders Engen - trommer, Terje Støldal - bass

En prat rundt kjøkkenbordet på gården til Håkon Paulsberg om hans femte soloalbum som slippes på konsert 25.4 i Moss kirke med et superband av dyktige medmusikere:

Håkon har etter hvert en allsidig bakgrunn som musikant og begynte som trommeslager i Ten Sing på Gjøvik ca 1970. Reiste rundt som sangevangelist på 1970 tallet og ble etter hvert aktiv som jazzmusikant rundt 1980. Han startet bandet Kix bl. a sammen med Elin Rosseland og bassisten Johannes Eick, og reiste også på flere turneer med den legendariske svenske saksofonisten Arne Domnerus. På slutten av 90 tallet ga han ut albumet «jinter» med sanger av Alf Prøysen. Etter det ble det mindre trommespell og mer gitar og sang bl.a. i samarbeid med Jan Erik Vold og Kjartan Fløgstad. I 2005 satte han melodi til tekster av Georg Johannesen på albumet «kong j». Så kom - Ændre sia – med Prøysen i 2014 og i 2016 tok han for seg Eldar Vågan med albumet Trøst for stusslige karer.

Denne utgivelsen viderefører lekne og spissfindige arrangementer, tekstene får stemme og ro til å komme fram med undertekst. Det er neppe tilfeldig at Håkon Paulsberg gjør det på sin egen dialekt, framføringa på denne måten gir hver enkelt sang valører av humor, ironi og vemod som det er få andre forunt å skape. Et vers fra Vidar Sandbecks Det er je som har føri langs vegen oppsummerer etter min mening Håkon Paulsbergs poetikk: Det er tosket å skapa seg livat og glad /når du er oppfødd på melankoli. 

- Dag Larsen

I Prøysenåret markerte Håkon Paulsberg seg igjen som en av de fremste Prøysentolkerne med albumet "Ændre sia". Så kastet han seg over Eldar Vågans tekster, og de fleste kjenner Vazelina bilopphøggers etter at de har herjet hitlister og lokaler over hele landet mer enn et kvart århundre.