Solveig Slettahjell Kvartett

09.02.2024

Solveig Slettahjell Kvartett

En skandinavisk sangbok

Solveig Slettahjell - vokal // Andreas Ulvo - piano // Trygve Waldemar Fiske - bass // Pål Hausken - trommer

Fredag 9. februar kl. 19.00 i Moss kirke

Kjøp billetter HER

NB! Trykk på bildet for å se og høre Solveig Slettahjell Kvartett på vakre Hvalestrand bad, for havet er hennes inspirasjon for det nye albumet som presenteres med hennes skandinaviske sangbok

EN SKANDINAVISK SANGBOK

Slettahjell har lenge gått med en idé om å lage et album basert på hennes utvalgte skandinaviske sangbok, og har samlet låter til dette prosjektet gjennom flere år. Som alltid har hun glede av å sette sammen materiale som ikke åpenbart hører sammen før det hele samles i hennes gjenkjennelige utøvende grep.

I denne eklektiske samlingen finner vi musikk som Edvard Griegs «Ved Rondane», Eva Dahlgrens «Guldlock», Alf Prøysens «Trassvisa hennes Tora», samt låter av Lars Lillo Stenberg, Allan Edwall, Orup og Anne Grete Preus, ispedd nyskrevet materiale av Andreas Ulvo og Slettahjell selv.

Sammen med sin kvartett bestående av noen av norsk jazz fineste musikere for tiden, Andreas Ulvo på piano, Trygve Waldemar Fiske på bass og Pål Hausken på trommer, har hun gått løs på disse låtene med samme kjærlighet og ærbødighet som preger jazzens håndtering av «The American Songbook». Det hele har fått preg av en slags skandinavisk kammerjazz, inspirert av mange som har gått foran, men med Slettahjell og kvartettens tydelige eierskap og egen signatur som bærende element.

En kafeprat med Solveig Slettahjell før hun bringer med seg sin supre kvartett for å formidle Live sitt siste album «En skandinavisk sangbok» med en drøss av smellvakre sanger hentet og dyrket frem fra norsk og svensk jordsmonn.

Kryssover Jazzfest Moss 2024

Jazzfesten er tilbake for fullt! Vi har gleden av å fortelle at vi har fått med oss Moss Bluesklubb på arrangørsiden i år. I tillegg er Verket Scene tilbake som medarrangør, noe vi er veldig glade for! Med Moss kulturhus, Moss Jazzklubb og Arena, er dette et kultursamarbeid som lukter svidd. Vi ser fram i mot et langt og fruktbart samarbeid i jazzens tjeneste. Også i år er det mulig å kjøpe festivalpass. Dette er den perfekte gaven til alle musikkelskere.