Ssens Trio tilbake i Moss med stjernespekket program

27.02.2024

— The beauty of tone, nuanced dynamics, sensitivity to the subtleties of phrasing, and rhythmic lift are really quite spellbinding

- Fanfare Magazine

Ssens Trio

Sølve Sigerland, fiolin
Henninge Landaas, bratsj
Ellen Margrete Flesjø, cello

Tirsdag 27. februar kl. 19.00 i Moss kirke

Kjøp billetter HER

I samarbeid med nyMusikk Østfold og fremføring av Anna Bergs "Earthward, ever circling" 


Ssens Trio
(uttales «Essens») ble startet i 2014 av tre musikere med lang fartstid i internasjonalt musikkliv. Trioen har konsertert blant annet i samarbeid med Geir Inge Lotsberg, Eivind Ringstad, Håvard Gimse og Leif Ove Andsnes. Deres første CD med Beethoven Stryketrioer op.3 og 8 (LAWO Classics) mottok «Supersonic Award» (Pizzicato Magazine) og ble nominert til den prestisjetunge ICMA Award i 2018. Fanfare Magazine skrev: «With absolutely no hesitation I will say that it goes right to the top of my Beethoven String Trios list.» (Jerry Dubins). I Pizzicato Magazine fikk CDèn følgende omtale: «Beethoven med kommunikativ spilleglede. Den lekne spillegleden er gjennomgående. «Trialogen» er fremragende, hver og en sanser hverandre. Gjennom denne interaktive musiseringen, som i Adagio-og Menuett-satsene fortryller med intime stemninger, vinner Beethovens verk dybde og sanselighet. Når dette sjelfulle spill kombineres med en fantastisk veltalende virtousitet, står det intet igjen å ønske» (Alain Steffens). I 2019 kom Ssens Trio ut med sin andre CD med Divertimento K.563 og Adagioer og Fuger k.404 a av W. A. Mozart på LAWO Classics. Denne innspillingen er mottatt med svært gode omtaler i bl.a. Classica (Frankrike), Fanfare Magazine og Pizzicato Magazine. Utgivelsen ble nominert til Opus Klassik Award i Tyskland og ICMA (International Classical Music Awards) i 2020.

J. Haydn Trio i G-dur op53. nr.1
Anna Berg "Earthward, ever circling" (2023)
E. v. Dohnanyi Serenade op.10
L. v. Beethoven Trio I G-dur op.9 nr. 1

Musikknerdenes Podcast // Komponistprofil - Anna Berg

Foto: Sara Angelica Spilling

Anna Berg er virkelig en av Norges lovende unge komponister og studerer nå en mastergrad i komposisjon ved Norges Musikkhøgskole.
Hun er en musikknerd av kaliber og som oss liker hun både grave og vimse strukturert rundt i søken etter klanglig erindring og musikalsk mening.

I denne episoden får vi dykke ned i Annas liv, tanker og musikk. Vi får et innblikk i hvordan hennes musikalske reise har vært, hvordan den er og kanskje noen frampek til hva hun ønsker.
Hennes verk for strykeorkester "Remnants of Confetti Unexploded" spilles av i sin helhet og analyseres under ledelse av musikkteoretiker Haakon, hvor vi andre hemningsløst og hensynsløst kaster oss over både lyden, notene og komponisten.

Min favorittmusikk - NRK Klassisk

Anna Berg er reisende i samtidsmusikk! Hun er ett av Norges største komponisttalenter. Jobben tar hun med seg hvor som helst i Norge eller utlandet. For å holde på konsentrasjonen har hun laget sine helt egne rutiner. Her deler hun sine favorittstykker og forteller om livet som komponist.

NB! Trykk på bildet for å høre Anna Berg i NRKs radioprogram "Min favorittmusikk"

Ssens Trio har besøkt Moss tidligere - i forbindelse med Beethovenåret 2020, og de har også fremført Bachs Goldbergvariasjoner i tradisjonen på lørdag før påskeuken: