Tonje Gravningsmyhr slipper sitt andre album

05.04.2024

VOKAL & DIV. HORN: Tonje Gravningsmyhr 

GITARER: Håvar L. Bendiksen & Hallgrim Bratberg    

DUETTER & KOR: Anders Wyller, Christin Bastiansen & Camilla Eriksen

BLÅSERREKKE: Frank Brodahl - trompet, Pål Gunnar Fiksdal - trompet/flygelhorn & Tarjei Grimsby - trombone

LYD: Eivind Skovdahl 

RELEASE KONSERT I MOSS KIRKE FREDAG 5. APRIL 2024 KL. 19.30 

Kjøp billetter HER

«MAZE» (2024) er mitt andre soloalbum. Som «WANDERING» (2023), ble dette albumet til gjennom overtenking og prosessering. Hovedtemaet er kjærlighet men på et dypere plan også håndtering av tap, leting etter nytt fundament, håndtering av bagasje, usikkerhet og å rote rundt uten å finne veien i livets labyrinter. Dette er et album om å finne egenkjærlighet, om å bygge trygghet, om barnslig usikkerhet, søken etter identitet, å for alvor innta voksenrollen og stadige slosskamper mot «imposter-syndromet» (følelsen av å ikke være bra nok og redselen for å bli avslørt).

En prat med Tonje rundt hennes andre album        

Det er med dypt alvor og stor kreativ flow som singer songwriter hun skal fylle byens «katedral» med ny musikk. Hun har meg seg et fabelaktig laug av Top NUTCH musikere som vil gjøre denne kvelden uforglemmelig. 

MAZE

Albumet «MAZE» åpner vinduer inn til små og store rom av en fullvoksen identitet og voksenlivet. Hva lytteren oppdager avhenger av ståsted i egen utvikling, liv og verden. Der albumet «WANDERING» utforsket, graver «MAZE» dypere. Livet er blitt på alvor. Musikken har et blikk innover men også utover. Livet er så mye og vi har innmari kort tid. Derfor må albumet også være om drømmer, håp, vennskap og glede. Les mellom linjene. Det er god plass for flere erfaringer, tanker og refleksjoner. Dine?

Første singel fra sitt kommende album:

Livet bærer et potensial til å gjøre oss rikere. Jeg liker å tenke at tøffe tider og opplevelser kan bearbeides og lagres som rikdommer i personligheten. Slik blir erfaringer til skatter som kan deles mennesker i mellom.

- Tonje


Jeg er en musiker, låtskriver og tekstforfatter fra Moss. Jeg synger, spiller trompet, flygelhorn og piano. Da jeg var ung ønsket jeg å bli klassisk trompetist. I dag beveger jeg meg i flere sjangre. For det meste lager jeg ulike former for popmusikk. «MAZE» består av 11 poplåter. Ti av dem er mine egne komposisjoner, skrevet i 2023. Den 11. sangen, «A Prayer For Everyone» er en coverlåt av Steinberg, Nowels og D'Ubaldo. Denne sangen kommuniserer mange av mine tanker om å være menneske, så jeg kjente behov for å lage min egen versjon. Vi er grunnleggende like mye verdt fordi vi er mennesker. Jeg tror på like rettigheter, på kampen for det gode i folk, på ansvar for hverandre, på å gi tid og lage rom. Jeg prøver og feiler hele tiden men trøster meg med at det er menneskelig å gjøre komplekse ting for enkle og enkle ting for komplekse. Og jeg prøver å lære.

Livet er godt og vondt. Hvis vi er heldige blir det mest av det gode. Med dette albumet håper jeg å gi en dytt til refleksjon, utforsking, bearbeiding, trøst, åpenhet og fellesskapsfølelse. Kanskje du vil lytte, lese tekster og tenke litt - alene eller sammen med andre. Velkommen til konsert. 

Musikkvideo fra det første albumet "Wandering"