07.03.2023

Your body knows  Singelslipp og konsert  Kristine Hovda

Tirsdag 7. mars kl. 19.00 - kjøp billetter HER

your body is

your body knows

your body heals

your body grows

your body can 

your body will

oh, rest your mind 

it happens still

17. februar var det singelslipp og deltagelse på "The Voice" med YOUR BODY KNOWS, første singel fra Kristine Hovdas kommende album.

Trykk på bildet for å høre & se hennes fremførelse på The Voice

-Your Body Knows ble skrevet midt i en eksistensiell krise, der jeg ikke lenger kunne lene meg på noe av det jeg til da hadde trodd var sant. Låten kom til meg midt på natten, som å gispe etter luft i en situasjon der jeg følte meg kvalt. Tilliten til at det finnes noe i oss som vet bedre enn våre mørkeste tanker og vondeste følelser, bar meg gjennom krisen, sier Kristine Hovda. 

Låten ble liggende i en skuff i lang tid, fordi Hovda følte at låten bare var til henne. Det siste året har låten fått ny aktualitet, ikke bare i all uroen og nøden i verden, men også i hennes eget liv. Derfor valgte hun å spille den inn for å la låten bli hørt av et større publikum.

Låten ble spilt inn i stua til hennes musikervenn Kevin Steinman, og strykearrangementet ble lagt lag på lag hjemme i huset hennes på Jeløya av fiolinist Ole Henrik Moe. Den er mikset av Silje Høgevold og mastret av Christian Obermayer.

 Tirsdag 7. mars vil det være mulig å høre låten live, under konsert i Moss kirke sammen med pianist Magnus Fjelde.

Magnus Fjelde
Magnus Fjelde

Your Body Knows følger opp og utdyper debutalbumet Y Believe, som kom i 2019, sammen med den selvbiografiske boken «Jeg lever ikke lenger selv» (Flamme forlag), som også var Hovdas debut som forfatter. Boken og albumet fortalte historien om en eksistensiell krise og kjærlighetssorg etter tapet av troen på Gud, og ble stående som en viktig skildring av det kristenkarismatiske miljøet på Vestlandet på begynnelsen av 2000-tallet. Y Believe dannet det musikalske bakteppet for en reise i tro, tvil, kjærlighetssorg og nytt håp. 

Aftenbladets musikkanmelder Geir Flatøe trillet en femmer på terningen for «Y Believe», til overskriften «Vakkert, sårbart og enestående bra». Flatøe skrev: «Hun besitter sjelen og den intime sårbarheten til visesangere som Judee Sill, Vashti Bunyan og Karen Dalton, og nydelige Pink Petals kunne tilhørt en tidlig utgave av Crosby, Stills & Nash.»

Hun besitter sjelen og den intime sårbarheten til visesangere som Judee Sill, Vashti Bunyan og Karen Dalton, og nydelige Pink Petals kunne tilhørt en tidlig utgave av Crosby, Stills & Nash

- Geir Flatøe, musikkanmelder - Stavanger Aftenblad

Kristine Hovda har samarbeidet med blant andre den bergensbaserte produsenten Matias Tellez (Sondre Lerche, Girl in Red, Metteson) og duoen Ole og Silje Huleboer (Darkthrone) med både debutalbumet og oppfølgeren. Hun utforsker mulighetene for den romantiske kjærligheten i vår tid, tro og tillit, til seg selv, til livet, til naturen, til det man kan kalle Gud.